4 Ekim 2013 Cuma

Peynirli Börek! #cheesepie



Bayıla bayıla yiyeceğiniz pratik bir börek tarifi... Hazır kış moduna girmişiz evde daha çok vakit geçiriyorsanız zevkle yapacağınızdan eminim :) 

Bir kapta yaş mayayı ıslatın... Ben peynir suyuyla ıslatmayı tercih ettim yoğurt suyuyla da eritebilirsiniz... İçine tuz ve sıvı yağ koyun tamamen göz kararı... dilersiniz birazcıkta şeker atabilirsiniz... hepsiniz karıştırın. Sonra yavaş yavaş göz kararı un katarak yoğurabilirsiniz. Yoğurma işleminden sonra hamuru 20 dakika kadar dinlendirin... 

Hamur dinlendikten sonra oklava veya merdane yardımıyla hamurunuzu açın. Eğer hamurunuzu çok yaptıysanız hamuru 2 ye ya da 3 e bölebilirsiniz... Hamuru tamamen açtıktan sonra içine peynir ve salamla yaptığınız karışımı koyabilirsiniz... kaşar peyniri ve sucukta olabilir ya da ıspanak ya da patates ya da peynir ve dereotu.... Her yerine harcınızı yaydıktan sonra hamurunuzu rulo gibi sarın ve istediğiniz kalınlıkta kesin... üzerine yumurtanın sarısını sürün ve sevdiğiniz otlardan ya da susam serpebilirsiniz ben kurumuş dereotu serptim... önceden ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirin... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder